Idag får ca 10 % av alla kvinnor bröstcancer någon gång under sitt liv. Livstidsrisken för att insjukna i bröstcancer vid en mutation i BRCA1 eller BRCA2 bedöms vara 60-80 %. Vid profylaktisk mastektomi, d.v.s. en förebyggande bröstoperation, så bedöms risken minska med 90 %.tisdag 21 september 2010

Permanenta bröstimplantat

Nu var det en månad sedan jag skrev i bloggen senast. Det måste sägas vara ett tydligt tecken på att livet har återgått till det normala. Brösten är inte längre huvudsaken i mitt liv. Annat har tagit vid och det är så skönt.

Efter första operationen trodde jag aldrig att jag skulle kunna se fram emot operation nummer två. Men nu är jag där. Jag har fått operationstid i början på november och känner ingen oro alls. Det är dags att byta de påfyllningsbara bröstimplantaten som jag har nu, till permanenta silikonimplantat. 

Missförstå mig inte - jag kommer säkert att nervös och orolig när det närmar sig. Jag är ju inte en helt lugn person. Men jag är redo att köra sista racet och ser fram emot slutliga resultatet. Det kommer att bli bra.

2 kommentarer:

  1. Snubblade in här från brca.se, eftersom jag själv bär på brca1. Fick reda på det för ett år sen och ska snart tillbaka till ärftlighetsmottagningen för att...ja, gå igenom resultat av de undersökningar jag genomgått, antar jag. Det är väl inte aktuellt för nån op än för mig, jag är bara 27, men det är samtidigt så självklart att jag hellre gör som du - opererar förebyggande - än tar mina chanser att slippa bli sjuk. Har dock inga barn än, så lite stress sitter i bakhuvudet hela tiden...
    Tänkte bara säga hej, och önska dig lycka till =)

    SvaraRadera
  2. Tack för att du delade med dig! Alltid roligt att höra ifrån er läsare.

    SvaraRadera