Idag får ca 10 % av alla kvinnor bröstcancer någon gång under sitt liv. Livstidsrisken för att insjukna i bröstcancer vid en mutation i BRCA1 eller BRCA2 bedöms vara 60-80 %. Vid profylaktisk mastektomi, d.v.s. en förebyggande bröstoperation, så bedöms risken minska med 90 %.onsdag 1 december 2010

Nya bilder efter bröstrekonstruktion

Nu har det gått fyra veckor sedan jag gjorde min slutliga bröstoperation då det sattes in permanenta droppformade sillikonproteser på 440 ml. Här visas tre bilder (kanske inte världens bästa, jag tog dem själv..).
Innan operationerna hade jag 75B och nu har jag 75C eller 75D. Min läkare, dr Andri Thorarinsson, har skapat en fin symmetri och en finare klyfta än jag hade innan, så jag är mycket nöjd. I urringning och i BH så ser bysten bättre ut nu än innan mina operationer. 

Läkaren som gjorde första operationen, hade tänkt att beställa ett implantat på 375 ml som knappt skulle ge en C-kupa. Det var en väldigt trevlig läkaren men jag kände mig inte riktigt hörd, så efter besöket ringde jag Plastikmottagningen och bad jag om att få en andra konsultation av dr Thorarinsson. Han gjorde en annan bedömning och jag bad även om att få honom som fortsatt läkare. Det är inte så lätt att säga emot en läkaren men jag är väldigt nöjd med att jag stod på mig (efter uppmuntran av en kär vän som har gått igenom samma sak). Jag har skrivit om detta även i detta inlägg.

10 kommentarer:

 1. Suuupersnyggt!!!!!
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Hoppas att jag får ett lika snyggt resultat efter min operation.

  Kram, Pernilla

  SvaraRadera
 3. Halloj... Ligger just nu på Karolinska nyopererad....kalasbra resultat på dina bilder... Får se hur mitt blir men planen av läkaren är 400 i varje o sen får vinse om d blir lagom el inte...är lite större kroppsmässigt sedan innan så vi får se... Tack för att ja kunnat följa bloggen.... Kram nettan

  SvaraRadera
 4. Väldigt fint!!!
  /syster

  SvaraRadera
 5. Oj, vad fint. Har följt din blogg en del men aldrig kommenterat. =) Grattis till ett bra resultat. Det ger mig lite hopp. =)
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 6. Oj va snygga!! Grattis till dom där :)

  Mvh Ida

  SvaraRadera
 7. Oj, nu hittade jag nya bilder på resultatet!
  Gud vad snyggt det blev!

  Jättefint resultat, jag hoppas mina blir hälften så snygga som dina ;)

  Personlig fråga,
  men hur har du gjort med bröstvårtorna?

  Man ser ju bara ett ärr, dom tvärliggande,
  är det de enda ärret du har eller har du även under bysten?
  VH Kaosmamman

  SvaraRadera
 8. Tack för alla snälla kommentarer. Kaosmamman hade några frågor; Bröstvårtor kommer att göras till våren. Det kommer att göras en liten vårta och så blir det tatuerad vårtgård. Jag har ett litet ärr om 1-2 cm under brösten i ytterkant. Det är där som dränen satt.

  SvaraRadera
 9. Fyfabian vad snyggt !!!!!!!
  GRATTIS !!!
  Kanonsexy ju !!
  Blir lite förvirrad iom att jag sen jag kom hem från ANdri idag har läst endel på nätet- men iom att du har implantat så gjorde du inte en DIEP rekonstruktion då ?!
  If you dont mind me asking...
  Klem INgrid

  SvaraRadera