Idag får ca 10 % av alla kvinnor bröstcancer någon gång under sitt liv. Livstidsrisken för att insjukna i bröstcancer vid en mutation i BRCA1 eller BRCA2 bedöms vara 60-80 %. Vid profylaktisk mastektomi, d.v.s. en förebyggande bröstoperation, så bedöms risken minska med 90 %.tisdag 15 juni 2010

Det värsta är över

Nu har det gått två veckor. Gud så skönt att det värsta är över! Nu kan trycket över bröstet jämföras med att ha på sig en för liten obekväm bh med bågar. Det är en stor lättnad mot tidigare. Det är ingen som sitter på mig längre!

Även om den största smärtan lagt sig så gör det ont och sliter vid många rörelser. Att öppna bildörren och kylskåpet går men det känns fortfarande. Det är absolut inte läge att ta hand om tvätten eller plocka ur diskmaskinen. Jag får upp armbågen till axelhöjd men sen gör det ont. Att ta på en tröja går inte. Jag är inte till mycket nytta i hemmet men det kommer sig sakta men säkert.

Om ett par dagar är det dags för första påfyllningen som görs av en läkare. Jag ser fram emot det men är samtidigt rädd. Tejpen som sitter som en åtta och som gör att jag inte kan duscha, ska tas bort (tror jag). Det ska bli intressant att höra läkarens bedömning, förhoppningsvis tycker han att det ser bra ut. Oro finns så klart för att det är något som är fel, men främst för att det ska gör ont efter påfyllningen. Jag ska i alla fall se till att det inte blir så mycket koksalt som fylls på första gången. Det känns som att det har varit nog med smärta för ett tag.

1 kommentar:

  1. Hej tjejen.... Nettan heter jag...skrev inlägget innan dig på forumet...har brca 1 o väntar på op till hösten som d ser ut..skönt o kunna läsa om andra som genomgått detta..starkt jobbat....börjar ta in att d kommer smärta en hel del men i övrigt vill ja mest få d gjort....tack för att du delar med dig!! //nettan

    SvaraRadera